Säkerhet vid köp av linser

Att handla saker på nätet är en förhållandevis ny företeelse vilket medför att många är lätt tveksamma. Man letar gärna efter fel när det kommer till nya saker och det är inget annorlunda när det gäller att handla på nätet.

Det du ska veta är att det inte alls behöver vara mer osäkert att köpa linser på nätet jämfört med att handla dem hos en optiker. Väljer du att betala direkt så ska du bara se till att shoppen du handlar hos använder sig av kryptering vid överföring av information.

Något som kan hjälpa till att göra dig tryggare är ifall sidan har någon form av certifiering. En sådan är Trygg E-handel som är en organisation som granskar e-handlare och bestämmer ifall de anses vara seriösa eller ej. Är sajten godkänd av Trygg E-handel kan man med störst säkerhet känna sig trygg att handla.

Skulle det fortfarande vara så att man är tveksam till att använda sitt kredit- eller betalkort vid handel på nätet finns det ett antal shoppar som erbjuder andra betalningsalternativ. Detta kan t ex vara att man betalar via faktura eller postförskott. Bägge alternativen innebär att du får linser antingen innan du betalar eller samtidigt som du betalar.

Öppet köp och bytesrätt

Köper du en vara i en vanlig butik måste det finnas en överenskommelse om att öppet köp gäller för att du ska kunna lämna tillbaka linserna. Här är det en fördel för dig om du handlar på nätet då distansavtalslagen gäller. Då har du alltid 14 dagars ångerrätt som du kan utnyttja.

Linserna

Eftersom de allra flesta linserna som säljs på nätet är av de kända märkena ska man heller inte behöva vara orolig för att produkterna ska vara av undermålig kvalitet. Du bör därmed kunna känn dig lika trygg som om du handlar hos en optiker.