Linser från utlandet

Ett alternativ man bör överväga när man ska köpa linser på nätet är att inhandla dem från utlandet. Även om det kan låta lite konstigt så kan den normalt högre frakten betala sig då linserna själva kostar mindre pengar. Då utbudet av linserna som finns i de utländska butikerna om något är större än vad det är hos de svenska försäljarna. Märkena är också samma så det är ingen skillnad i kvalitet på linserna som man hittar.

Lite att tänka på

När den svenska kronan är stark är det ännu bättre läge att köpa linser från utlandet då priserna blir klart lägre. Tyvärr blir det tvärtom när kronan är svag. En annan sak man bör ta i beaktning är att ifall kontaktlinserna beställs från ett land utanför EU finns det en risk att man får betala tull och moms beroende på storlek av order osv.

Några butiker att jämföra med

Här nedan kan du hitta förslag på några butiker som säljer linser från utlandet. Jämför dessa med de svenska alternativen för att hitta det alternativet som är billigast. Kom ihåg att priserna kan variera kraftigt med tiden då det här inte enbart handlar om priset som butiken har som det gäller i svenska butiker utan valutakursen kan också ändras vilket påverkar.

Köp linser hos 1-800-get-lens
Amerikans försäljare av linser. Bra för att jämföra priser mot våra svenska shoppar. Kan de högre fraktkostnaden uppvägas av lägre priser?

Betala med kort. Frakten ligger på 19,95 $ på internationella orders.
Köp linser hos Lens
Lens.com är en till amerikansk butik som säljer linser på nätet. Är också bra att ha som jämförelse om du funderar på att köpa linser. Sortimentet är samma som vi har här.

Betala med kort. Frakten ligger på 19,95 $ på internationella orders.
Köp linser hos Lensplanet
Engelsk onlinebutik som även säljer linser till Sverige. Som för de flesta utländska butikerna har de ett mycket stort sortiment och det kan mycket väl bli billigare.

Betala på med kort. Frakten ligger på 5£ per order.
Köp linser hos Just lenses
Amerikansk butik som säljer linser på nätet. De skryter själva med att det är upp till 70 % billigare att handla hos dem än vad det är i vanlig butik.

Betala på med kort. Frakten ligger på 19,95$ per order.